onsdag 6 januari 2016

Warner Bros. Studio Tour

Både jag och Thomas är riktiga suckers när det kommer till filmer och serier. Eftersom bland annat Friends, The Big Bang Theory, Entourage, The Hangoverfilmerna, Oceansfilmerna och hur mycket annat som helst spelats in där var det självklart att åka dit och kolla. Vi fick en guide som var en riktig supernörd och kunde allt om alla filmer och serier som spelats in där. Han frågade vad vi ville höra mest om och satte ihop en guidad tur utifrån det.


Här har de byggt upp New York och byter ut skyltar, fasad och rekvisita etc beroende på vad det är de ska spela in och vilket år det ska utspela sig. 


Känner ni igen gränden från Spiderman? Här hängde han upp och ned i regnet. Det var givetvis inte riktigt regn och tydligen för att regndroppar ska synas i kameran behövs det tre gånger mer regn än om det regnar "vanligt". Det var även här Batman spelades in och då körde Batman bara fram och tillbaka på samma korta gata hur många gånger som helst men i filmen ser det ju ut som att han åker hur långt som helst på olika gator.

På den här lilla gräsplätten byggde de upp och filmade en helikopterplatta uppe på hotellet i en av Oceansfilmerna. Svårt att tro när man ser det. Det var så coolt att få en inblick i hur mycket de kan göra med dagens teknik.
Här bor Ross föräldrar i vänner.

Här är Warners Central Park. Det var här Rachel och Phoebe var ute och joggade. De sprang flera varv runt samma träd för att man skulle få känslan av att parken var så mycket större än i verkligheten. Det var även på den här gräsmattan grabbarna i Big Bang hade sin kite fight.
Här har de packat ihop efter inspelningen av Big Bang. Pennys lägenhet och Wolowitz kök. När det är dags för ny inspelning vecklar de ut väggarna och bygger ihop rummen. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar