tisdag 27 september 2016

More From USA

Eftersom vi har väntat Julia så har resandet hamnat lite på efterkjelken. I vinter är det dock dags igen och då ska vår lilla pingla få flyga till Spanien där vi planerat att bo ett par veckor. Det blir mysigt att dra vagnen längs strandpromenaden istället för i snömodden och Thomas kanske kan få ta igen alla golfrundor han har missat den här säsongen. 

Så länge har jag ju fortfarande en massa bilder kvar från USA. Det senaste jag la upp därifrån var från Vegas och vårt bröllop där. Dagen efter det skulle vi vidare till San Diego och tanken var att vi skulle åka via Jushua Tree Park och Palm Springs men det hade blivit en för stor omväg nu när vi inte startade tidigt på morgonen från Vegas. Vårt hotell i Vegas var så fint och vi hade såklart lite separationsångest från Petra och Erik så vi stannade lite längre och skjutsade dem till flygplatsen sen. Dessutom hade vi missat papper från Skatteverket i Sverige som skulle skrivas under av "ministern" i kapellet så vi svängde förbi där och fick papprena påskrivna för att sedan bli superhungriga och stanna i Vegas för lite snabbmat. Ja, ni hör ju själva. Vi kom iväg väldigt sent så vi tog den kortaste vägen till San Diego. Jag kommer inte ihåg vad det tog men det kan ha varit fem-sex timmar kanske? 

Väl framme i San Diego checkade vi in på ett hotell som såg asmysigt ut på alla bilder och som även fått bra recensioner. Det låg nära vattnet och hotellområdet var uppbyggt lite som en djungel med papegojor och annat. Det kändes väldigt "honeymoonigt", tänkte vi. När vi hade parkerat och gått ur bilen hörde vi sälar från hamnen och fick så härliga vibbar. Vibbar som snart skulle komma att ändras. Okej, det här kommer att låta JÄTTEDIVIGT men först fick vi parkera bilen själva. Det är ganska ovanligt på fina hotell i USA att man ska göra det själv och inte får sin packning leverad till rummet. Hur som helst, det gjorde verkligen inte så mycket såklart. Det var bara ovant nu när vi hade blivit så extremt bortskämda tidigare. När vi ska checka in säger de att rummet med en King Size bed som vi har bokat inte finns. Nähä. Istället får vi ett rum med två separata små sängar. Nu var vi så trötta och hungriga så vi orkade inte bry oss om det utan ville bara komma i ordning så vi kunde dra ut på stan och hitta en fin restaurang. 

När vi äntligen kommer in i rummet får jag en sån extrem äckelkänsla. Rummet var verkligen största skämtet. Det var en brunbiege fläckig heltäckningsmatta på golvet. Alla möbler var superslitna och fula. På väggarna var det en äcklig biege skitig vävtapet och i taket en fläkt som inte hade blivit avdammad på år och dagar! Thomas gick in i badrummet så jag sträckte mig efter tv-kontrollen. När jag lyfter upp den kryper något litet djur fram. Faaaaan vad äckligt, tänkte jag, men övertygade mig själv om att det var den enda insekten och att den måste ha kommit in utifrån. Jag sätter mig på sängen och då börjar ett annat kryp kravla sig upp för min arm. Aldrig i hela mitt liv att jag skulle spendera två nätter i den där vidriga hålan. Thomas kom ut från toan och sa att han var förvånad att jag ens klarade av så många minuter. Vi tog våra väskor och hoppade in i bilen igen för att åka iväg mer centralt och leta ett nytt hotell.

Det var i princip omöjligt att hitta ett hotell. Det gick inte att parkera hur som helst så Thomas fick cirkulera med bilen medan jag fick springa in på varje hotell i hela staden och fråga efter lediga rum. Det var fullt överallt. Till slut fick jag låna en dator inne på ett Hilton hotell och loggade in på hotels.com och fann äntligen att W hotel hade ett ledigt rum. Halleluja moment. Vi hade bott på W i New York så vi visste att vi skulle bli nöjda med det. 

Vi kom dit och fick bilen parkerad (hehe) och våra väskor omhändertagna. Efter att vi babblat ett tag med tjejen i receptionen frågar hon om vi kom från Sverige. Jag vet inte om hon såg det i våra pass eller hörde det på vår fina svengelska. Hon hade bott i San Diego ett par år och pluggade ett turistprogram så nu jobbade hon extra där i receptionen. Hon tipsade oss om en massa restauranger och annat man kunde göra i San Diego. 

Detta rum kändes fräscht och kastade oss i duschen för att bli av med eventuell ohyra från skabbhotellet och sedan drog vi ut på stan. Vi hittade en jättemysig restaurang som var ett kombinerat ölbryggeri. Den middagen var helt underbar efter så många timmar utan mat. Och vi kunde äntligen andas ut. Vi trodde att vi skulle få sova i bilen. Vi delade på en flaska rödvin och hade en supermysig kväll. Jag tror att San Diego kan vara riktigt nice om man är där ett gäng och festar och hänger på någon roof top bar och så. Vi drog dock tillbaka till hotellet efter middagen. Nu ville vi njuta av det och bubblet vi hade på rummet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar